Fortsatt rekordetterspørsel etter tomter

Stadige medieoppslag forteller om nordmenns økende interesse for hytte på fjellet. Den store interessen merkes også på Skei. Det selges rekordmange hyttetomter, og besøket tyder på at hyttene benyttes mye.

I fjor ble det solgt 134 hyttetomter på Skei gjennom samarbeidsorganet Skeikampen Eiendom. Så mange hyttetomter har ikke Skeikampen Eiendom solgt siden oppstarten. I starten på 2021 har det vært enda mer aktivitet.

 • Vi har solgt nesten 100 hyttetomter så langt i år. Det er tallene før påsken starter, og vi vet at hytteinteressen ikke er mindre i påsken. I tillegg til alle salgene, er det mange som har tatt kontakt og som vurderer ulike alternativer, forteller Stein Vasrud i Skeikampen Eiendom.

Flere av feltene vi har skrevet om tidligere begynner å bli utsolgt. Det er flere grunner til den store interessen, tror Vasrud:

 • Det er mye fokus på det å være ute i naturen, både på ski, sykkel og fjellvandring. Samtidig har vi nå hatt restriksjoner på utenslandreiser i en lang periode, og mange har oppdaget hvor fint det er å være på fjellet. Vi har kontakt med flere som forteller at de vil feriere mer i Norge og reise mindre til utlandet også etter pandemien. og en del har solgt fritidseiendommer i utlandet for å kjøpe i Norge, forteller han.

Snøsikkerhet og gode skimuligheter.

En fjelldestinasjon som Skei er naturligvis populær på grunn av snøsikkerhet og gode skimuligheter. Lang skisesong og gode skiløyper er fortsatt viktige grunner til at mange ønsker seg hytte på Skei. Der store deler av landet opplever kortere og varmere vintre med ustabile skiforhold, har Skei vist seg som en stabil vinterdestinasjon med skimuligheter på natursnø hele vinteren. Det skader heller ikke at flere av de beste skiløperne i landet stadig nevner Skeikampens fortreffelighet for langrenn.

Sommeraktiviteter og turmuligheter.

Samtidig er det mange som legger vekt på sommeraktiviteter og turmuligheter i sommersesongen når de skal velge «sin» hyttedestinasjon. Her pekes det ofte på sykkelmuligheter og generelle turmuligheter i fjellet, gjerne kombinert med nærheten til Lillehammer og de attraksjoner som ligger der. Regionen er familievennlig med populære besøksmål som Hunderfossen Familiepark, Maihaugen, Jorekstad Fritidsbad og alle Lillehammers kultur- og restauranttilbud.

 • Det er mange som setter pris på at Skei byr på godt hytteliv både vinter og sommer. Det gjelder særlig i denne tiden hvor folk ønsker å bruke fritid i Norge. Det er også flere som er opptatt av god infrastruktur som gir mulighet for å ta med seg jobben på hytta. Hyttekontor og mer fleksible jobbløsninger er sannsynligvis en varig konsekvens av pandemien, tror Vasrud.

God infrastruktur.

God infrastruktur handler også om tilgjengelighet. Stadig bedre veiforbindelse til sentrale boområder på østlandet er med på å forklare den store etterspørselen etter fritidseiendommer på Skei. God infrastruktur gjør det enklere å øke bruken av hytta, og det er også en fordel for dem som eventuelt ønsker å delfinansiere en hytteinvestering med utleie.

Har du lyst til å bygge eller kjøpe hytte på Skeikampen?

Ta kontakt: post@skeikampeneiendom.no eller tel: 95 76 40 54

 

 

Anders Lindstad

Frilansjournalist

post@lindstad-kommunikasjon.no

Hyttetomter på Slåseterlia Fjellgrend

Skeikampen i Gausdal har helt siden 1876 gitt natur- elskere en autentisk norsk fjell opplevelse.

I dag tilbyr området en rekke aktiviteter innen friluft og rekreasjon. Opplev fart og spenning i Skeikampen alpinsenter, senk skuldrene i SPA-anlegget, eller nyt roen i løyper og stier som åler seg gjennom et nærmest uberørt fjellandskap.

Hyttetomter på Slåseterlia Fjellgrend
Aktuelt
Hyttetomter på Slåseterlia Fjellgrend
 • Aktuelt ·

Fortsatt rekordetterspørsel etter tomter

Stillhet, frisk luft og uberørt natur. Arrangement, aktivitet og tilrettelegging. Spisesteder, golf og nærhet til Lillehammers shopping og kulturmuligheter. Det er forskjellige grunner til å velge Skeikampen.
 • Aktuelt ·

Visning

Smart å tenke igjennom før du gjør alvor av hyttedrømmen - budsjett, beliggenhet og hytteløsning
 • Sommeraktivitet ·

Jakt og fiske

Skeikampen og Gausdal har mange gode fiskevann og muligheter for jakt.
 • Sommeraktivitet ·

Fjelltur

Det er milevis med godt merkede stier på Skeikampen.
 • Sommeraktivitet ·

Sykling

Skeikampen er som skapt for sykkel uansett hvilken utfordring man leter etter.
 • Sommeraktivitet ·

Golf

Her har vi skapt en bane med særpreg. Fairwayene er lange og vannhindrene utspekulerte.
 • Vinteraktivitet ·

Alpinsenter

Skeikampen alpinsenter tilbyr 11 heiser, inkludert 2 rullebånd, og 21 nedfarter på tilsammen 21 kilometer.
 • Vinteraktivitet ·

Langrenn

Naturen har laget fantastiske løypeprofiler som varierer fra skogsområder til åpne vidder på høyfjellet.